Saturday, January 16, 2010

Khasiat Ulam-ulam

Dahulu ulam mungkin hanya terkenal di kalangan masyarakat Melayu di kampung-kampung. Tetapi kini hidangan ulam-ulaman semakin digemari warga kota termasuk masyarakat bukan Melayu, malah turut menjadi antara hidangan wajib di hotel-hotel terkemuka. Mari kita kenali antara jenis-jenis ulam yang terkenal di Malaysia di samping khasiatnya yang tidak ternilai.


Khasiat ULAM RAJA:
Istimewanya ulam raja ini selain membersihkan darah dan
menguatkan tulang ialah ia sangat bagus untuk awet muda.
Khasiat KADUK:
Selain dijadikan pembuka selera, kaduk dapat menyihatkan badan dan menguatkan tulang. Ini adalah kerana kaduk mempunyai kandungan mineral dan kalsium yang tinggi.
Khasiat PUCUK BETIK:
Sangat baik dalam membantu melancarkan sistem penghadaman.

Temui banyak lagi khasiat ulam-ulam kita di dalam majalah The Cook.

No comments:

Post a Comment